ons verhaal

“Goed eten is geen elitaire aangelegenheid. Het restaurant is een plek waar kennis verspreid kan worden. Gasten kunnen leren waar het eten vandaan komt” 

– Carlo Petrini, oprichter van Slow Food

Onze chef Geert Burema is nauw betrokken bij Slow Food en de Youth Food Movement. Hij is initiatiefnemer van de Slow Food Chefs Alliantie in Nederland.

Alliantiechefs willen hun gasten kennis laten maken met Lekker, Puur en Eerlijk voedsel:
gerechten die zijn gemaakt van authentieke, duurzaam geproduceerde, regionale en seizoensgebonden kwaliteitsproducten.

Bij Merkelbach kunt u ontspannen genieten van goed eten. U bent van harte welkom.

Het Team

Op tv!

In Pluijms Eetbare Wereld (aflevering 3) gaat Renée Pluijm op pad met onze chef Geert Burema. In deze aflevering vertelt hij het verhaal van 'onze' eetcultuur en laat hij zien hoe divers, gezond en verfijnd onze keuken is. Kijk hier de aflevering terug.